Site logo

NAJAVA: Raspodela vaučera u trećem krugu od utorka 20. juna

POZNATO KADA POČINJE PODELA 5000 DINARA GRAĐANIMA SRBIJE: Ko ima pravo i do kada je rok da se iskoristi novih 100 000 vaučera?

Treći krug raspodele – Raspodela vaučera u trećem krugu

Treći krug dodele vaučera počeće sledeće nedelje, a datum podele znaće se tek kada Vlada Srbije na sednici 15. juna i zvanično donese odluku o ovoj novoj podršci za odmor u Srbiji. U Ministarstva turizma i omladine očekuju da će prijava početi u utorak 20. juna 2023. godine. Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je da bi Vlada Srbije trebalo da odobri dodatnih 500 miliona dinara za novih 100 000 turističkih vaučera.Husein Memić je na Paliću rekao da će vaučeri ptojedinačno vredeti 5 000 dinara i da očekuje da će se deliti već od sledeće nedelje po dosadašnjoj proceduri. Prvi pokazatelji za ovu godinu govore da je turistička poseta Srbiji rekordna, naglasio je ministar turizma i omladine.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

– Još 100.000 vaučera na po 5.000 dinara je spremno i bićemo spremni na još 100 000 vaučera. Želimo da zamolimo ljude, da i leto i zimu provedu u Srbiji, rekao je predsednik osvrćući se na nove mere pomoći države.

Ko ima pravo na vaučere?

Pravo na vaučere u trećem krugu imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Kolika je vrednost vaučera?

Građanima će biti na raspolaganju novih 100 000 novih vaučera u trećem krugu u vrednosti od 5 000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u ovom sistemu. Vaučer se može iskoristiti za smeštaj na planini, smeštaj u banji, smeštaj u selu, smeštaj u gradovima Srbije.

Slično:  Kada počinje raspodela vaučera za odmor u trećem krugu? Lažna vest novinara da počinje 13. juna! USKORO novih 100 000 vaučera po 5 000 dinara!

Obrasci za vaučere

Uz prijavu za vaučere u trećem krugu, čiji se obrazac za prijavu za vaučere može naći na sajtu www.Vauceri.net i na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Osobe koja su u 2023. godini već ostvarila pravo na vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere. Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima Pošte podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, odnosno period od dana podnošenja prijave Pošti do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

Comments

Add a comment