Site logo

Prijava za pomoć za lekove i rehabilitaciju počinje od ponedeljka, ovo su OBRASCI I USLOVI ZA PRIJAVU na konkurs

EVO KAD POČINJE PRIJAVA ZA POMOĆ OD 25.000 DINARA: Ministarka Kisić objasnila ko i kako može da aplicira za novac

On je istakla da na sajtu Ministarstva za brigu o porodici postoji obrazac pomoću kojeg se vrši prijava za pomoć od 25000 dinara..

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je da pronatalitetna politika nikada nije bila toliko snažna kao danas, kao ni briga o porodici, i navela da će već u ponedeljak na sajtu Ministarstva biti obrazac i uputstva na koji način će oboleli od retkih bolesti moći da apliciraju i ostvare pravo na finansijsku podršku.

On je istakla da na sajtu Ministarstva postoji obrazac pomoću kojeg se vrši prijava.

– Na portalu će biti obrazac i uputstva na koji način će se aplicirati za vrstu finansijske podrške i evo već u narednim danima nadamo se da će ovakva vrsta podrške da se realizuje u najvećem broju slučajeva – rekla je Kisić.

Kisić je navela da Ministarstvo ima i organizacionu jedinicu čiji je rad usmeren ka poboljšanju kvaliteta članova porodice sa retkim bolestima.

– Uz direktnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, država će pružiti podršku tim ljudima tako što će porodice imati pravo na finansijsku podršku od 25.000 dinara, dobiće i vaučere od 35.000 dinara za apoteke za suplemente, kao i vaučere za rehabilitaciju od 50.000 dinara – rekla je Kisić gostujući na „Informer TV“ i dodala da je ta podrška porodicama od velikog značaja.

Tri nove pomoći države

Pre dva dana Vlada Republike Srbije usvojila je 3 nove pomoći države, koje će isplaćivati obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama. Iznosi ovih novih pomoći država kreću se od 25.000 do 50.000 dinara.

Slično:  Obrasci za vaučere za lekove i rehabilitaciju

Kako piše u tom saopštenju, jednokratna novčana pomoć porodicama sa decom i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti biće isplaćeno 25.000 dinara. Zatim svim licima koja su obolela od retkih bolesti dobiće vaučer od 35.000 dinara za kupovinu lekova i medicinskih sredstava, a u sklopu treće novousvojene pomoći dodeljivaće se vaučer od 50.000 dinara obolelima za rehabilitaciju i rekreaciju u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama.

Podsetimo, nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom prijema predstavnika Udruženja roditelja i dece obolelih od retkih bolesti najavio novu pomoć države. Kako je rekao, i roditelji i deca obolela od retkih bolesti će dodatnu finansijsku pomoć koju će obezbediti država.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment