Site logo

Vaučeri za lekove i rehabilitaciju obolelima od retkih bolesti

Vaučeri za lekove i rehabilitaciju u 2024. godini biće uskoro podeljeni određenim kategorijama stanovništva Srbije.

Vlada Srbije: Jednokratna pomoć i vaučeri za lekove i rehabilitaciju oblolelima od retkih bolesti

Vlada Srbije usvojila je 25.1.2024. – na današnjoj  sednici tri zaključka koja se odnose na jednokratnu podršku države obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama u iznosu od 25.000 dinara, kao i vaučere za kupovinu lekova i rehabilitaciju.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici 3 nove pomoći države, koje će isplaćivati obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

Iznosi ovih novih pomoći država kreću se od 25.000 do 50.000 dinara.

Jednokratna novčana pomoć porodicama obolelih od retkih bolesti

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, jednokratna novčana pomoć u iznosu od 25.000 dinara biće isplaćena porodicama sa decom i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti.

Vaučeri za lekove i rehabilitaciju

Zatim, sva lica koja su obolela od retkih bolesti dobiće vaučer od 35.000 dinara za kupovinu lekova i medicinskih sredstava, a u sklopu treće novousvojene pomoći dodeljivaće se vaučer od 50.000 dinara obolelima za rehabilitaciju i rekreaciju u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama.

Podsetimo, nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom prijema predstavnika Udruženja roditelja i dece obolelih od retkih bolesti najavio novu pomoć države.

Kako je rekao, i roditelji i deca obolela od retkih bolesti će dodatnu finansijsku pomoć koju će obezbediti država.

(Beta, 01.25.2024)

Comments

Add a comment