Site logo

ZVANIČNO: Od utorka novi vaučeri, uslovi isti kao i u prethodnoj raspodeli

NOVI VAUČERI ZA ODMOR Danas je ključan dan! Za jedan dan je planulo svih 100000 vaučera u maju, a sada kreće nova tura vaučera

Za samo jedan dan u maju raspodeljeno je svih 100000 vaučera za odmor po 5000 dinara. Dan više trebalo je za prvu ovogodišnju turu koja je razdeljena u januaru, a danas je ključan dan za novu podelu još 100.000 vaučera.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Podela novih vaučera za odmor biće danas „tačka“ na sednici Vlade Srbije, a građani će za njih moći da se prijave već od utorka sledeće nedelje. „Brzi prsti, ali i noge“ nesumnjivo će biti potrebni, a imajući u vidu tražnju za ovu novu pomoć države.

Ministar turizma Husein Memić izjavio je u Dnevniku na Radio televiziji Srbije da će u utorak 20.06.2023. biti dan za konkurisanje za vaučere u trećem krugu raspodele turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Ko sve ima pravo na vaučere za odmor?

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana, a među njima su i stari i mladi. Najčešće su to penzioneri, a od mesta na kojima su naši građani do sada najviše koristili vaučere najčešće su bile banje i planine. Očekivanja su da će trend ostati isti s obzirom na to da dolazi leto, a pravo i da iskoristi ovu pomoć imaju sledeće kategorije lica:

 • penzioneri,
 • nezaposleni,
 • korisnici posebne naknade,
 • prava na negu drugog lica,
 • radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara,
 • ratni vojni invalidi,
 • nosioci poljoprivrednog gazdinstva,
 • studenti.

Uslovi za nove vaučere za odmor

Uslovi za prijavljivanje za vaučere za odmor ostaju isti. Ono što je poslednji put promenjeno jeste da sada i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Vaučeri za odmor se mogu koristiti:

 • za usluge smeštaja
 • u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera
 • u trajanju od najmanje pet noćenja
Slično:  Vaučeri za letovanje u Srbiji 2023. godine, DRUGI KRUG VAUČERA biće krajem maja, vrednost vaučera 5000 dinara

NOVI VAUČERI za odmor: Koja dokumenta su obavezna?

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac prijave za vaučere može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti:

 • ličnu kartu ili pasoš,
 • potvrdu o rezervaciji,
 • za penzionere odgovarajuću potvrdu o sticanju prava na vaučer, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.
 • Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava,
 • studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

Vaučer, pored osnovnih elemenata i naziva ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, sadrži odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG).

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Comments

Add a comment