Site logo

Kada počinje raspodela vaučera za odmor u trećem krugu? Lažna vest novinara da počinje 13. juna! USKORO novih 100 000 vaučera po 5 000 dinara!

Kada kreće podela novih 100 000 vaučera za odmor od po 5000 dinara u trećem krugu?! Na spisku 8 grupa građana i a evo su uslovi za vaučere

Još uvek nema zvaničnih informacija kada tačno kreće podela novih 100000 vaučera za odmor u Srbiji. Kako saznajemo to neće biti 13. juna, kako su pojedini tabloidni mediji izvestili, ali će biti vrlo brzo.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Još uvek nema zvaničnih informacija kada kreće podela novih 100000 vaučera za odmor u Srbiji.

Kada će biti treći krug vaučera?


NAJAVA: Raspodela vaučera u trećem krugu od utorka 20. juna


Da bi bilo trećeg kruga raspodele vaučera prvo se mora doneti odluka na Vladi Republike Srbije koja zaseda svakog četvrtka. Na prethodnoj sednici Vlade Republike Srbije koja je održana 08.06.2023. godine ova tema nije bila na dnevnom redu. Što znači da 12. juna ili 13. juna nikako ne može biti dan za konkurisanje za vaučere. To su potvrdili službenici iz Ministarstva turizma i Pošte Srbije odgovorom na telefonski poziv. Nakon odluke Vlade Srbije zvanično se mora objaviti od strane državnih funkcionera, mora se zvanično obavestiti Pošta kako bi se pripremila za tako veliki posao kao što je prijem 100 000 zahteva za vaučere. Pa će tek nakon toga biti dan za konkurisanje za vaučere koji nikako ne može biti dan-dva od dana donošenja odluke.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio niz novih mera i novu pomoć države među kojima su i novi vaučeri za odmor. Još 100000 vaučera od po 5000 dinara biće uskoro dostupni. Kada tačno još nije precizirano, ali ako ne vrlo brzo brzo, što nije isključeno, onda sigurno u narednom periodu.

– Još 100.000 vaučera na po 5.000 dinara je spremno i bićemo spremni na još 100.000 vaučera. Želimo da zamolimo ljude, da i leto i zimu provedu u Srbiji, rekao je predsednik osvrćući se na nove mere pomoći države.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Ko sve ima pravo na vaučere za odmor?

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana, a među njima su i stari i mladi. najčešće su to penzioneri, a od mesta na kojima najviše koriste vaučere su najčešće banje i planine.

 • penzioneri,
 • nezaposleni,
 • korisnici posebne naknade,
 • prava na negu drugog lica,
 • radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara,
 • ratni vojni invalidi,
 • nosioci poljoprivrednog gazdinstva,
 • studenti.  
Slično:  Druga tura vaučera za odmor u Srbiji - još 5000 dinara po vaučeru

Nekoliko uslova za nove vaučere za odmor

Uslovi za prijavljivanje za vaučere ne bi trebalo da se menjaju. Ono što je poslednji put promenjeno jeste da i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Vaučeri za odmor se mogu koristiti:

 • za usluge smeštaja,
 • u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera,
 • u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vaučeri za odmor: Koja dokumenta su obavezna?

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara, mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

Vaučer, pored osnovnih elemenata i naziva ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, sadrži odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG).

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Comments

 • No comments yet.
 • Add a comment