Site logo

ZVANIČNO – Drugi krug vaučera – podnošenje zahteva od utorka 30.5.2023, vrednost vaučera 5 000 dinara

U utorak kreće prijava za drugi krug vaučera, dodatnih 100 000 turistickih vaučera za odmor u Srbiji

Za građane koji imaju pravo na subvencionisani odmor u Srbiji, od utorka 30. maja kreće podela dodatnih 100.000 turističkih vaučera u iznosu od 5.000 dinara, saznaje Euronews Srbija. Zainteresovani će od tog datuma moći da se prijavljuju.

Ministar Husein Memić je rekao da će vaučeri biti podeljeni pod istim uslovima  kao i na početku godine, kada je u rekordnom roku podeljeno svih 100 hiljada, i ukazao da građani koji su u 2023. godini već dobili vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Prva ovogodišnja kvota od 100 000 vaučera za smeštaj – subvencionisani odmor planula je za dva dana u januaru, a nedavno je najavljeno da je država obezbedila sredstva za dodatnih 100.000 vaučera.

Država već godinama subvencioniše odmor u Srbiji, a pravo na vaučere ima nekoliko grupa građana. Do sada je država u akciji pomoći domaćem turizmu podelila oko 700.000 vaučera.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Uslovi za subvencinisani odmor u Srbiji su jasni, a procedura se nije menjala od kada je uvedena podela vaučera 2015. godine.

 

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Pravo na vaučere u drugom krugu – vrednost 5 000 dinara

Pravo na vaučere u Srbiji imaju penzioneri, nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja mesečno ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici i studenti. Novina je da od ove godine i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Svi koji imaju mogućnost da se prijave, vaučere mogu da koriste u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja i to u trajanju od najmanje pet noćenja.

 

Šta je potrebno od dokumenata za prijavu za korišćenje vaučera?

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer Ministarstvo turizma i omladine vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Slično:  NAJAVA: Novi krug vaučera - TREĆI krug vaučera, USKORO još 100 000 vaučera po 5 000 dibara, najavio je predsednik

Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je krajem aprila najavio da će uskoro biti obezbeđeni dodatni turistički vaučeri za odmor u Srbiji.

„Moramo što pre da obezbedimo još vaučera kako bismo naročito tokom letnjih meseci zadržali što više ljudi u zemlji“, reako je tada Vučić tokom posete Sokobanji, gde je obišao štandove, upoznao se sa turističkom ponudom i lokalnim proizvodima.

Ministar turizma Husein Memić je ranije rekao da su obezbeđena sredstva za još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, koji će biti pušteni krajem maja ili početkom juna.

„Krećemo sa novih 100.000 vaučera. između 25. maja i početka juna pustićemo još 100.000 vaučera, baš kao što je predsednik Vučić obećao kada smo bili u Kuršumliji“, rekao je Memić tokom posete Sokobanji, dodajući da je ukupna vrednost vaučera 500 miliona dinara.

Memić je ocenio da je to odlična vest za naše građane, koji su pokazali veliko interesovanje za banjski turizam, a posebno za obilazak Sokobanje, gde se iskoristi trećina vaučera.

Izvor: https://www.euronews.rs

Comments

Add a comment