Site logo

Drugi krug vaučera biće za neki dan, koje su najpopularnije destinacije u Srbiji, ko najčešće koristi odmor za vaučere

STIŽE DRUGI KRUG VAUČERA: Ko najviše koristi državnu pomoć za odmor i koje destinacije Srbi najčešće biraju

U drugom kvartalu ove godine možemo očekivati novi broj vaučera za odmor u Srbiji. To je potrebno domaćoj privredi i turizmu, jer su se oni generalno pokazali kao najdelotvorniji instrument za razvoj destinacija. Uz njih se građani produžavaju broj provedenih dana na odmoru, a mnogi vlasnici smeštaja su upravo zbog ulaska u sistem vaučera izašli iz sive zone i prešli u legalne tokove poslovanja.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 3 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 3 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Prvi deo vaučera podeljen je početkom januara, a najavljeno je još dodatnih 100 000, kako bi potencijalni korisnici ovog puta imali dovoljno vremena da prikupe svu potrebnu dokumentaciju i da na odgovarajući način isplaniraju svoj odmor u Srbiji.

Prva ovogodišnja kvota od 100 000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena je za nepuna dva dana. Kao i u prethodnim godinama i ovoga puta najveće interesovanje je vladalo za naše planine i banje, pa će tako, najveći broj otići u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju. Ovog puta će se koristiti isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 5.000 dinara.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 3 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-75

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 3 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Najviše sreće sa vaučerima imali penzioneri, jer su mogli da konkurišu samo uz penzioni ček. Sa druge strane, ostali građani su propustili šansu – trebalo je je da prikupe svu neophodnu dokumentaciju, a podela je počela u vreme praznika i većina nije uspela da to učini. Radnici nisu stigli da overe potvrde o visini primanja ili studenti da dobiju potvrdu o redovnom školovanju. Oko 60.000 penzionera je dobilo vaučere, a ove godine su prvi put priliku da konkurišu imali i građani stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

Značaj ovog projekta se posebno mogao videti van sezone, posebno u septembru, kada je iskorišćenost kapaciteta bila gotovo 100 odsto, a u oktobru i novembru i do 70. Sokobanja je ubedljivo najposećenija destinacija sa najvećim brojem noćenja, zatim slede Vrnjačka Banja, Zlatibor, Beograd i Kopaonik. Takođe, među vodećim turističkim mestima su i Lukovska i Prolom banja, Čačak, Novi Sad, banja Vrdnik i Tara.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru
Slično:  Nema više vaučera, podeljeno svih 100 000 vaučera u drugom krugu

Uslovi za prijavljjivanje za vaučere ne bi trebalo da se menjaju. Prvi je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično. Vaučer se može koristiti za suluge smeštaja i to:

  1. smeštaj na planini, u banjama, gradovima, selima …
  2. u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja

Vrednost vaučera prvobitno je iznosila 5 000 dinara, a kasnije i 15 000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Izvor: kurir.rs

Comments

Add a comment