Site logo

Drugi krug vaučera biće za neki dan, koje su najpopularnije destinacije u Srbiji, ko najčešće koristi odmor za vaučere

STIŽE DRUGI KRUG VAUČERA: Ko najviše koristi državnu pomoć za odmor i koje destinacije Srbi najčešće biraju

U drugom kvartalu ove godine možemo očekivati novi broj vaučera za odmor u Srbiji. To je potrebno domaćoj privredi i turizmu, jer su se oni generalno pokazali kao najdelotvorniji instrument za razvoj destinacija. Uz njih se građani produžavaju broj provedenih dana na odmoru, a mnogi vlasnici smeštaja su upravo zbog ulaska u sistem vaučera izašli iz sive zone i prešli u legalne tokove poslovanja.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Prvi deo vaučera podeljen je početkom januara, a najavljeno je još dodatnih 100 000, kako bi potencijalni korisnici ovog puta imali dovoljno vremena da prikupe svu potrebnu dokumentaciju i da na odgovarajući način isplaniraju svoj odmor u Srbiji.

Prva ovogodišnja kvota od 100 000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena je za nepuna dva dana. Kao i u prethodnim godinama i ovoga puta najveće interesovanje je vladalo za naše planine i banje, pa će tako, najveći broj otići u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju. Ovog puta će se koristiti isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 5.000 dinara.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Najviše sreće sa vaučerima imali penzioneri, jer su mogli da konkurišu samo uz penzioni ček. Sa druge strane, ostali građani su propustili šansu – trebalo je je da prikupe svu neophodnu dokumentaciju, a podela je počela u vreme praznika i većina nije uspela da to učini. Radnici nisu stigli da overe potvrde o visini primanja ili studenti da dobiju potvrdu o redovnom školovanju. Oko 60.000 penzionera je dobilo vaučere, a ove godine su prvi put priliku da konkurišu imali i građani stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

Značaj ovog projekta se posebno mogao videti van sezone, posebno u septembru, kada je iskorišćenost kapaciteta bila gotovo 100 odsto, a u oktobru i novembru i do 70. Sokobanja je ubedljivo najposećenija destinacija sa najvećim brojem noćenja, zatim slede Vrnjačka Banja, Zlatibor, Beograd i Kopaonik. Takođe, među vodećim turističkim mestima su i Lukovska i Prolom banja, Čačak, Novi Sad, banja Vrdnik i Tara.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru
Slično:  Ima li vaučera za odmor u Srbiji? Vaučeri nisu nestali, ima ih, ovo su uslovi da dobijete vaučer

Uslovi za prijavljjivanje za vaučere ne bi trebalo da se menjaju. Prvi je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično. Vaučer se može koristiti za suluge smeštaja i to:

  1. smeštaj na planini, u banjama, gradovima, selima …
  2. u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja

Vrednost vaučera prvobitno je iznosila 5 000 dinara, a kasnije i 15 000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Izvor: kurir.rs

Comments

Add a comment