Site logo

Nova tura – Drugi krug vaučera 2024. – Poziv nadležnima za novih 150000 vaučera u 2024. godini

Udruženje Moja Srbija pozvalo je Vladu Republike Srbije da pusti u opticaj novih 150 000 vaučera za odmor u Srbiji.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Prva kvota vaučera u 2024. godini od 100 000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljena je 15. januara za samo 4 sata.

Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da tokom maja meseca 2024. godine pusti u opticaj dodatnih 150 000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana, kojih je bilo na desetine hiljade u prvom krugu, a koji nisu mogli da stignu na red u prvom krugu raspodele.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Orvi krug vaučera 2024.

U januaru ove godine, po deseti put je pokrenuta akcija podele vaučera za odmor u Srbiji. Tom prilikom odobrena je kvota od 100 000 vaučera. Međutim, zbog velikog interesovanja, rezervisani su mnogo veći kapaciteti od odobrene kvote, pa su vaučeri 2024. podeljeni za samo jedan dan.

Odmah nakon toga, iz Vlade Srbije su stigli jasni nagoveštaji da će biti puštena u opticaj i nova tura vaučera.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

„Najveći broj građana koji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogućnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašćenim cenama“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi će se nastaviti i tokom juna.

Udruženje „Moja Srbija“ je u više navrata zahtevalo od Vlade Republike Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveća sa 100 000 na 250 000, da se vrednost vaučera poveća sa 5 000 na 10 000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar. Zahtevi ovog udruženja su uslišeni početkom godine pa je prva tura vaučera raspodeljena 15. januara 2024. godine.

Slično:  Turistički vaučeri - da li su potrebni, treba li ih ukinuti?

Vaučeri – subvencije za turizam

Prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveća sa 5 000 na 10 000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, doprinelo je da ova subvencija ponovo postane veliki zamajac za razvoj domaćeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta.

„Puštanjem u opticaj nove kvote od 150 000 vaučera, Vlada Srbije bi omogućila zainteresovanim građanima da iskoriste pravo na ovu popularnu subvenciju, a ugostiteljima da realizuju već izvršene rezervacije, što bi predstavljalo veliki podsticaj za dalja ulaganja i unapređenje njihovih smeštajnih kapaciteta“, zaključio je Ristić, predsednik udruženja.

Tokom prethodnih devet godina građanima Srbije je podeljeno više od milion vaučera, promet u domaćem turizmu je višestruko uvećan, a veliki broj građana je našao mogućnost zaposlenja i zarade u ugostiteljskoj delatnosti, što predstavlja jasan pokazatelj koliko su isplative subvencije našim građanima i domaćoj privredi.

Vest preuzeta sa sajta Moja Srbija, uz korekcije.

Foto: Nocopyrigted photos

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment