Site logo

Novi vaučeri za odmor u Srbiji – drugi krug u maju-junu 2023.

Novi vaučeri za odmor u Srbiji stižu u drugom kvartalu 2023. godine

Vaučeri kao uspešan način za razvoj domaćeg turizma

Novi vaučeri za odmor i smeštaj u Srbiji za 2023. godinu – U drugom kvartalu ove godine možemo očekivati novi broj vaučera za odmor u Srbiji. To je potrebno domaćoj privredi i turizmu, jer su se vaučeri generalno pokazali kao najdelotvorniji instrument za razvoj destinacija, izjavio je za „Politiku” Husein Memić, ministar turizma i omladine. Vaučeri su, kako kaže ministar Memić, doprineli produžavanju broja dana provedenih na odmoru u Srbiji, ali je još važnije da su mnogi vlasnici smeštaja upravo zbog ulaska u sistem vaučera izašli iz sive zone i prešli u legalne tokove poslovanja.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Prvi deo vaučera podeljen je početkom januara, a na Sajmu turizma, održanom krajem februara, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dodatnih 100.000 vaučera. Predstavnici udruženja „Moja Srbija” pozvali su u januaru Vladu Srbije da odobri dodatne vaučere, budući da je veliki broj građana naše zemlje zainteresovan za subvencionisani odmor. Pored toga, potencijalni korisnici bi ovog puta imali dovoljno vremena da prikupe svu potrebnu dokumentaciju i da na odgovarajući način isplaniraju svoj odmor.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Prva tura vaučera 2023.

– Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena je za nepuna dva dana. Kao i u prethodnim godinama i ovoga puta najveće interesovanje je vladalo za naše planine i banje, pa će tako, najveći broj vaučera otići u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju. Ovog puta će se vaučeri koristiti isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 5.000 dinara – objasnili su iz ovog udruženja.

Oni su istakli i da su i ovog puta najviše sreće sa vaučerima imali penzioneri, jer su mogli da konkurišu samo uz penzioni ček. Sa druge strane, ostali građani su propustili šansu – trebalo je prikupiti svu neophodnu dokumentaciju, a podela je počela u vreme praznika i većina nije uspela da to učini. Radnici nisu stigli da overe potvrde o visini primanja ili studenti da dobiju potvrdu o redovnom školovanju. Kako kažu u „Mojoj Srbiji”, novi broj vaučera bi i tim ljudima pružio priliku da ove godine odmaraju u Srbiji. Oko 60.000 penzionera je dobilo vaučere, a ove godine su prvi put priliku da konkurišu imali i građani stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru
Slično:  Zvanična najava drugog kruga vaučera, državni sekretar najavio nove vaučere

Značaj ovog projekta se posebno mogao videti van sezone, posebno u septembru, kada je iskorišćenost kapaciteta bila skoro 100 posto, a u oktobru i novembru i do 70. Sokobanja je ubedljivo najposećenija destinacija sa najvećim brojem noćenja, zatim slede Vrnjačka Banja, Zlatibor, Beograd i Kopaonik. Takođe, među vodećim turističkim mestima su i Lukovska i Prolom banja, Čačak, Novi Sad, banja Vrdnik i Tara.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment