Site logo

Država Srbija ponovo dodeljuje vaučere i do 15000 din. za subvencionisani odmor u Srbiji za 2023. godinu

DRŽAVA DAJE PONOVO I DO 15000 DINARA ZA ODMOR U SRBIJI ZA 2023. Ovo su uslovi da ih dobijete

Pravo na subvencionisani odmor u Srbiji za 2023. godinu, tj. pravo na vaučere ima nekoliko grupa građana, a prethodnih godina najviše su ih koristili penzioneri.
Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljena je, a praktično je planula za dva dana u januaru.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Najavljena je mogućnost da država podeli novih 100.000 vaučera u maju ili junu mesecu 2023. godine.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Uslovi za suvencionisani odmor u Srbiji za 2023.

Uslovi za prijavljivanje za vaučere nisu se mnogo menjali.

Jedina novina je što ove godine i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u njihovoj dodeli.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Ko ima pravo na vaučere?

Pravo na vaučere imaju: penzioneri, nezaposleni, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici i
studenti.

Srbija vauceri za subvencionisani odmor

Vrednost vaučera u prethodnoj 2022. godini prvobitno je iznosila 5.000 dinara, a kasnije i 15.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji je korisnik mogao jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Potrebna dokumentacija za vaučere

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije a građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Slično:  I dalje IMA vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji

Zaposleni sa primanjima ispod 70.000 dinara, prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti original potvrde o statusu studenta.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u kojima možete iskoristiti vaučere, mnogi su tracionalno isti, ali se lista kontinuirano i dopunjuje.

Resorno ministarstvo turizma na svom sajtu redovno ažurira listu ugostiteljskih objekata, u kojima se mogu koristiti vaučeri. Listu ugostitelja koji izdaju smeštaj možete videti i na sajtu www.Vauceri.net, u meniju je link Lista ugostitelja, stranica sa svim ugostiteljima će biti redovno ažurirana sa novim smeštajnim jedinicama.

Ako još uvek niste pronašli smeštaj preporuka je da posetite sajt Brzeće Smeštaj, kako bi eventualno pronašli smeštaj na planini, na Kopaoniku.

Comments

Add a comment