Site logo

Drugi krug vaučera za odmor u Srbiji 5 000 ili 15 000 dinara? Evo razjašnjenja

DRŽAVA PONOVO DAJE GRAĐANIMA DO 15000 DINARA! Hoće li biti 5 000 dinara ili 15 000 dinara NEĆE SE ZNATI sve dok se ZVANIČNO NE RASPIŠE KONKURS!  Na listi se nalazi 8 grupa ljudi, a evo i koje USLOVE morate da ispunite

Nakon što je prva ovogodišnja kvota od 100 000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena, postoji mogućnost da država aktivira novih 100 000 i to već za koji mesec. Tačnije, najava je da će drugi krug vaučera za odmor u Srbiji biti krajem maja ili početkom juna meseca. Sada je već izvesno da će najverovatnije biti u junu, kako bi država stigla da raspiše konurs i da bi se moglo stići sa prikupljanjem potrebne dokumentacije.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Pojedini mediji, prevashodno tabloidne novine diskutabilno istinitog sadržaja Blic, Kurir, Alo itd, su napisale da će vaučeri biti 15 000 dinara. Istina je da NOVINARI PIŠU ONO ŠTO NAROD VOLI DA ČUJE I VIDI, samo kako bi podigli svoj rejting. Zainteresovani građani, kojih je na stotine hiljade, kupiće novine ili će ući na sajt da pročitaju LAŽNU VEST, i u to će poverovati bez upuštanja u istinitost objave! Iako u svim objavama piše da je PRETHODNIH GODINA BILO 15 000 dinara po vaučeru u drugoj turi.

Za sada, ono što se zvanično zna, izgovoreno od strane predsednika države i minstra turizma, za drugu turu vaučera za 2023. godinu jeste da će ih biti 100 000 ukupno a da je ukupno opredeljeno 500 000 000 dinara. Prostim deljenjem se dolazi do toga da je vrednost po vaučeru 5 000 dinara u drugom krugu vaučera!

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Tekst objavljen u navedenim tabloidnim medijima:

Nakon što je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena i praktično planula za dva dana u januaru, sada postoji mogućnost da država aktivira novih 100.000. O ovome se zvanično pričalo pre oko dva meseca, kada je pomenuto i da bi se novi vaučeri mogli očekivati najkasnije do juna. Tada su se mnogi, koji tek planiraju da odmaraju u Srbiji i zapitali, imaju li oni prava na državne podsticaje koji su iznosili prvo 5.000 dinara, a onda i 15.000, U PRETHODNOJ GODINI.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Godinama unazad država subvencioniše odmor u Srbiji. Nekoliko je ključnih uslova, vrlo su jasni, a procedura se nije menjala. Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana, a među njima su i stari i mladi.

 • penzioneri
 • nezaposleni
 • korisnici posebne naknade
 • prava na negu drugog lica
 • radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
 • ratni vojni invalidi
 • nosioci poljoprivrednog gazdinstva
 • studenti

Drugi krug vaučera – Koji su uslovi za dobijanje vaučera?

Uslovi za prijavljjivanje za vaučere ne bi trebalo da se menjaju. Prvi je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično. Takođe, bitno je da na licu mesta, svaki prijavljeni korisnik proveri tačnost navedenih podataka, budući da se naknadne reklamacije ne uvažavaju. Ono što je poslednji put promenjeno jeste da i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Slično:  Vaučeri 2023. su nestali za dva dana, saznajte šta je potrebno ZA DRUGU TURU VAUČERA 2023. za odmor u Srbiji

Vaučer se može koristiti za suluge smeštaja:

 • smeštaj na planini, smeštaj u banjama, smeštaj u gradovima, smeštaj u selima itd.
 • u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja

Vrednost vaučera prvobitno je iznosila 5.000 dinara, a kasnije i 15.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Koja dokumenta su obavezna za dobijanje vaučera?

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu. Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara, mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

Broj prijava za dodelu vaučera ograničen je raspoloživim budžetskim sredstvima i rangiranje prijava će se vršiti na osnovu datuma i vremena prijema na šalteru JP „Pošta Srbije“. Prijavljenim licima, koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo, preko, JP “Pošta Srbije“, dostavlja vaučere, lično na adresu, putem preporučene pošiljke.

Vaučer, pored osnovnih elemenata i naziva ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, sadrži odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG). Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz. Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima, ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ne mogu ni u mestu studiranja.

Kurir.rs/Blic

Comments

 • Nicic Snezana
  21.05.2023. at 22:03

  Vaucer za odmor

 • […] U prethodnoj rundi raspodele vaučera u 2024. godini, prvih 100.000 vaučera vrednih 10.000 dinara podeljeni su 15. januara, uzrokujući veliko interesovanje među građanima koji žele jeftiniji odmor unutar zemlje. Međutim, zajedno s pozitivnim reakcijama, javlja se i konfuzija i nesigurnost u vezi s drugim krugom vaučera. […]

Add a comment