Site logo

Druga tura vaučera za odmor u Srbiji – još 5000 dinara po vaučeru

Druga tura vaučera za odmor u Srbiji – konkurs bi trebao biti objavljen u maju, konkurisanje za drugu turu vaučera bi trebalo biti krajem maja ili početkom juna 2023. godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  najavio je nedavno novi krug turstičkih vaučera za odmor u našoj zemlji, rekavši kako je to neophodno kako bismo zadržali više ljudi. Početkom godine podeljeno je 100.000 vaučera, a među prijavljenima je najviše penzionera.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Pravo na vaučere imaju penzioneri, studenti, zaposleni koji zarađuju manje od 70.000 dinara mesečno, nezaposleni.

Prijava se vrši na šalterima Pošte, gde se dostavlja potrebna dokumentacija, a putovanje mora da traje minimum pet noćenja.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

 

Kako se koriste vaučeri?

Vaučeri za putovanja mogu da se koriste isključivo za putovanje u Srbiji, i to u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta ili studiranja korisnika. Vaučeri važe samo za ugostiteljske objekte koji učestvuju u programu subvencionisanja, a celokupni spisak nalazi se na sajtu www.Vauceri.net, u meniju sajta link Lista Svih Ugostitelja.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Vaučer koji vredi 5.000 dinara može da se iskoristi samo ukoliko putovanje traje pet noćenja. Ako je račun veći, korisnik će morati sam da pokrije ostatak. S druge strane, ako je iznos računa manji, razlika ne može naknadno da se iskoristi.

 

Druga tura vaučera – Ko ima pravo na ove vaučere?

Pravo da se prijave za vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija mesečna primanja ne prelaze 70 000 dinara, studenti, vojni invalidi i nosioci poljoprivrednog gazdinstva. Po prvi put, za vaučere mogu da se prijave i građani stariji od 65 godina, koji nisu u penziji.

Vaučer može da koristi samo lice na čije je ime on izdat, što znači da niko ne može svoj vaučer nekome da pokloni.

Nova tura vaucera za odmor u Srbiji

 

Kako se prijavljuje za vaučere u drugoj turi?

Građani mogu da se prijave na šalterima Pošte Srbije, gde treba da prilože potrebnu dokumentaciju.

Slično:  I dalje IMA vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji

Prvi korak je popunjavanje formulara koji može da se preuzme na sajtu mojasrbija.rs.

Kada su u pitanju penzioneri, oni treba da dostave dokaze o ostvarenom pravu na penziju koju je izdala banka na teritoriji Srbije. Građani stariji od 65 godina koji nisu penzioneri, treba da dostave potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, koji može da se preuzme na sajtu Pošte.

Zaposleni treba da donesu originalnu potvrdu o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi za mesec pre podnošenja isplate. Dakle, zaposleni koji danas planira da podnese prijavu za vaučer, treba u Poštu da odnesu potvrdu o plati koju su zaradili u decembru.

Studenti uz prijavu treba da prilože i potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću akademsku godinu.

Na samoj prijavi, osim osnovnih podataka o korisniku, treba da se navedu i naziv ugostiteljskog objekta, s obzirom na to da dobijeni vaučer može da se koristi samo u objektu za koji se korisnik prijavio.

Rezervacija treba da se izvrši pre prijavljivanja za vaučer, a ugostitelji treba korisnicima da dostave potpisanu potvrdu o rezervaciji.

Uz navedenu dokumentaciju, potrebno je da korisnik priloži potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš.

Potrebnu dokumentaciju za maloletno ili poslovno nesposobno lice prilaže roditelj ili staratelj.

Naknadne reklamacije se ne uvažavaju, tako da je neophodno da korisnik na licu mesta proveri tačnost svih podataka koje je naveo.

Takođe, prijava treba da se obavi najkasnije 30 dana pre datuma putovanja.

Kako se vrši rangiranje?

Nova tura vaucera - rangiranje

Kako je broj vaučera ograničen na 100.000, rangiranje prijava vršiće se na osnovu datuma i vremena prijema na šalteru Pošte.

Građanima koji ostvare pravo na korišćenje vaučere, on će biti dostavljen na kućnu adresu u vidu preporučene pošiljke.

Fotografije: https://unsplash.com

Izvor: Nova.rs

Comments

Add a comment