Site logo

VAUČERI 2024. – UPUTSTVO, PRAVILA I USLOVI za konkurisanje

Vaučeri 2024. – Sve o novih 10.000 dinara! Na listi penzioneri, studenti, nezaposleni: Ovo su svi detalji prijave za novu pomoć države

Vaučeri za odmor u Srbiji 2024 – Kako do vaučera – Lista ugostitelja – Ko može biti korisnik – Obrasci za vaučere

Novi vaučeri od 10.000 dinara za odmor stižu i u narednoj godini, ali ovog puta njihova vrednost će biti duplo veća nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Početak prijave za vaučere za odmor kreće od 15. januara, a mogu se koristiti već od 15. februara naredne godine.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Odmor u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vuičić istakao je da je ovo vrlo važna vest za naše građane, naročito penzionere, studente, nezaposlene.

To je velika vest i za naše penzionere i za nezaposlene, kao i za ljude sa nešto skromnijim primanjima. Sad više nećemo ići sa 100.000 vaučera po 5.000 dinara, već ćemo povećati vrednost vaučera na 10.000 dinara. Tako da će svi moći da dobiju te besplatne vaučere od 10.000 dinara – rekao je Vučić.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Naglasio je da je će naši građani moći to da iskoriste u nekoj od naših banja i drugim turističkim centrima.

– Od Sokobanje, Vrnjačke banje, Prolom banje, Lukovske, Kuršumlijske banje, Zlatibora i svih ostalih naših divnih mesta u Srbiji – rekao je Vučić.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Uvedena novina za vaučere 2024.

Uvedena je jedna promena, a to je da mogu da konkurišu radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno, prenosi Kurir. Ranije je ta granica bila 70.000 dinara.

Vaučeri za odmor 2024: Ko sve ima pravo?

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana, a među njima su i stari i mladi. najčešće su to penzioneri, a od mesta na kojima najviše koriste vaučere su najčešće banje i planine.

 • penzioneri
 • nezaposleni
 • korisnici posebne naknade
 • prava na negu drugog lica
 • radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 80.000 dinara
 • ratni vojni invalidi
 • nosioci poljoprivrednog gazdinstva
 • studenti

Zvanično, Uredba Vlade RS – Ko može dobiti vaučer?

Mogućnost da konkurišu za vaučere imaju sledeće kategorije stanovištva u Srbiji:
1) korisnici prava na penziju;
2) lica starija od 65 godina, računajući od dana u kome se podnosi prijava za dodelu vaučera, koja ne ostvaruju pravo na penziju;
3) nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade);
4) korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje socijalna zaštita;
5) korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa zakonom kojim se uređuje penzijsko i invalidsko osiguranje;
6) radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno;
7) ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno;
8) korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu;
9) nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bavi isključivo poljoprivredom, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju („Službeni glasnik RS“, br. 41/09 i 10/13 – dr.zakon i 101/16),
10) studenti.

Novi vaučeri za odmor: Nekoliko uslova

Uslovi za prijavljivanje za vaučere ne bi trebalo da se menjaju. Ono što je poslednji put promenjeno jeste da i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Slično:  Nova tura vaučera - Kada će biti?

Vaučeri za odmor se mogu koristiti:

 • za usluge smeštaja
 • u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera
 • u trajanju od najmanje pet noćenja

Vaučeri za odmor: Koja dokumenta su obavezna?

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara, mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

Vaučer, pored osnovnih elemenata i naziva ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, sadrži odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG).

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Uz prijavu za vaučere 2024. se obavezno stavljaju na uvid i sledeći dokazi:

1) Korisnici prava na penziju stavljaju na uvid fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili penzioni ček odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju, za ostale korisnike prava na penziju. Korisnik prava na penziju iz inostranstva stavlja na uvid originalni dokument koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije, a kojim se potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.
2) Lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji se objavljuje na sajtu Ministarstva i JP “Pošta Srbije“
3) Radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno stavljaju na uvid original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac ili isplatni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.
4) Studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu.

Korisnik vaučera prijavu podnosi lično i stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju.

Popunjena Prijava, sa potrebnom dokumentacijom, isključivo se podnosi preko šaltera JP “Pošta Srbije“, na teritoriji cele Republike Srbije.

Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

 

Preporuka za smeštaj na planini za plaćanje vaučerima, Apartman Nina Brzeće i Apartman Ema, Kopaonik.

Izvor: http://www.mojnovisad.com/vesti/ko-ce-i-kako-moci-da-se-prijavi-za-turisticke-vaucere-od-10.000-dinara-id59153.html

https://www.blic.rs/biznis/pomoc-drzave/sve-o-novim-vaucerima-od-10000-dinara-ovo-su-svi-detalji-prijave-za-novu-pomoc-drzave/yqx00ty

Comments

 • Petrovic Jovanka
  03.01.2024. at 20:48

  Dobro vece,ja sam na birou imam 63 godine sta mi treba za dodelu vaucera?
  Na birou kazu da ne treba od njih nikakva potvrda!!!
  Hvala na odgovoru
  Pozzzzzz

  • Vaučeri Srbija
   04.01.2024. at 00:27

   Poštovani, ako ste na birou onda Vam treba samo rezervacija i lična karta. A Ministarstvo će prikupiti podatke sa biroa direktno sa biroa. Da li vas još nešto interesuje?

   • Natasa Nesovic
    04.01.2024. at 18:58

    Cerka ima 18 godina i zavrsna je godina srednje skole,da li ona moze da konkurise za vaucer?

    • Vaučeri Srbija
     05.01.2024. at 00:50

     Dobro veče. Nema pravo da konkuriše za vaučer.

     • Nikola
      08.01.2024. at 13:23

      Dobar Dan postovani
      Zanimame za roditelje
      Sta mi je potrebno od dokumentacije za podnesem molbu za vaucer Nezaposlenu osobu i osobu u penziji?

     • Vaučeri Srbija
      08.01.2024. at 13:27

      Poštovani, ako je osoba nezaposlena mora biti na birou da bi se dobio vaučer. Ili osoba mora biti preko 65 godina i u tom slučaju samo se ptpisuje izjava da jelice starije od 65 godina a izjavu možete preuzetio ovde na sajtu. Za osobu u penziji dovoljan je penzioni ček ili rešenje o penzionisanju. Na početnoj stranici ovog sajta http://www.Vauceri.net pa ispod sličica se nalaci cela Uredba Vlade RS gde se mogu pronaći uslovi za konkurs za vaučere 2024.

   • Zorana
    12.01.2024. at 18:25

    Znači, nezaposleni koji su.na birou ne trebaju da podnose dokaz sa biroa? Ispod ima Vaš odgovor gde piše da ipak treba potvrda. Sad sam zbunjena. Da napomenem da konkursu za vaučere i.potrebnoj dokumentaciji za 2024 uopšte ne piše da nezaposleni na birou treba da dostavljaju dokaz sa biro. Hvala

    • Vaučeri Srbija
     12.01.2024. at 23:57

     Poštovana/i, slažem se. Dobio sam odgovor telefonski da treba od službenika iz Ministarstva turizma a posetioci sajta kažu da nije trebalo prošle godine niti da je negde zapisano da treba!

     • Milena S.
      15.01.2024. at 14:34

      koliko noci mogu da imam na rezervaciji ,ja sam rezervisala za 7 dana ,sa vaucerem bez doplate imam 7 dana…

 • Marina Tanaskovic Nikolic
  04.01.2024. at 11:00

  Moja svekrva je nezaposleno lice i nije na birou i ima 64 god dali ima prava na vaucer i sta treba od dokumentacije?Hvala

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:57

   Poštovana, nema pravo na vaučer. Jedino bi bilo moguće da se u narednim danima prijavi na biro pa da uzme potvrdu da je na birou.

   • Maja
    12.01.2024. at 14:34

    Postovani,gore u komentarima ste naveli da ne treba potvrda sa biroa a sada kazete da treba

    • Vaučeri Srbija
     12.01.2024. at 23:59

     Poštovana/i, iz Ministarstva su mi kazali da treba a ne piše nigde da treba u Uredbi!

    • Milena S.
     15.01.2024. at 14:35

     koliko noci mogu da imam na rezervaciji ,ja sam rezervisala za 7 dana ,sa vaucerem bez doplate imam 7 dana…

     • Vaučeri Srbija
      15.01.2024. at 15:06

      Poštovana, u zavisnosti od toga kolika je cena za smeštaj možete pronaći različite smeštaje, negde 1 vaučer pokriva 1 noćenje, negde 5 a negde 7.

 • Anastasija
  04.01.2024. at 12:59

  Poštovani, ja sam učenica 4. razreda srednje škole sa navršenih 18 godina. Da li imam pravo na vaučere? Unapred hvala!

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:56

   Poštovana, nemate pravo jer ne ispunjavate makar jedan od predviđenih uslova da bi ste konkurisali.

 • Vesna
  04.01.2024. at 13:41

  Dobar dan,
  da li neko drugi moze u moje ime sa mojim pasosem da preda dokumentaciju u posti?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:55

   Poštovani, samo lično u Pošti možete predati dokumentaciju za vaučer.

 • Juca
  04.01.2024. at 14:54

  Postovani, da li dve osobe mogu zajedno iskoristiti svoja 2 vaucera za placanje istog smestaja? Ili vise osoba

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:55

   Poštovani, naravno. Sa ugostiteljem dogovarate gde bi bili smešteni, koliko dugo i koliko bi to koštalo, a onda zberete vaučere, tj. konkurišete za vaučere u tom smeštaju i kada ih dobijete samo u tom smeštaju možete ih iskorititi i platiti smeštaj.

 • Bojana Udicki
  04.01.2024. at 15:59

  A šta ćemo sa neiskorišteni vaučeri od 5000 za koji smo mogli da o put da platimo. Red bi bio da se i on pripoji ovogodišnjem. Pošto je samoj i na mome imenu.

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:53

   Poštovana, vaučer za koji ste konkurisali prošle godine ste mogli iskoristiti do 20. novembra 2023. Sada su novi uslovi za dobijanje tako da možete ponovo da konkurišete za vaučer od 10 000 dinara.

 • Saša Čizmar
  04.01.2024. at 16:01

  Da li ja mogu u poštu da predam dokumentaciju za moju majku uz punomoć?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:52

   Poštovani, nije moguće ni uz punomoćje konkurisati za drugu osobu. Osim ako je lice lišeno poslovne sposobnosti pa neko drugi zastupa tu osobu.

   • Zorica
    17.01.2024. at 11:34

    Sad upravo idem iz poste gde mi je licno radnik rekao da moze samo da preuzmem sa njihovog sajta obrazac za punomocje.

    • Vaučeri Srbija
     22.01.2024. at 01:29

     Poštovani, Uredbom Vlade RS takva mogućnost nije predviđena. Bilo je punomoćja za vreme Korona virusa ali sada nije moguće. mada, najbolje je da pitate na šalteru Pošte…

 • Minja Vucinic
  04.01.2024. at 17:57

  Ako je prosle godine koriscen vaucer,da li imamo i ove godine pravo?

 • Aleksandar
  04.01.2024. at 18:06

  Moji roditelji su predali za penziju pre 2 meseca i još uvek čekaju prvu penziju i nemaju penzioni ček još uvek..sta moze da se prilozi umesto penzionog čeka?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:51

   Poštovani, ako je stiglo rešenje o penziji to je dovoljno podneti na uvid. Druga opcija je da ako su stariji od 65 godina dovoljno je da potpišu izjavu da su stariji od 65 godina i moćći će da konkurišu za vaučer.

 • Biljana
  04.01.2024. at 23:19

  Poštovani,nisam na birou,nemam primanja,da li imam pravo na vaučer

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:50

   Dobro veče. Nemate pravo na vaučer. Jedina opcija je da se prijavite na biro, ima još vremena da to učinite.

 • Fatima
  05.01.2024. at 00:23

  Postovani, da li invalidna lica samo od dokaza prilažu Rešenje o pravu na tudju negu i pomoć, koju je izdao Zavod za penzijsko?
  Šta je potrebno od dokumentacije licu koje je nezaposleno, ali obavlja stručnu praksu u javnoj ustanovi i trenutno nije prijavljeno na Zavod? Od Zavoda prima iznos od 27000 za obavljanje stručne prakse?
  Hvala!

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 00:49

   Dobro veče. Nezaposleno lice se ne može prijaviti za vaučer.
   Na početnojk strani http://www.Vauceri.net u donjem delu stranice se nalaze detaljno objašnjenje ko može konkurisati i šta je potrebno od dokumenata da se priloži.

 • Istvan
  05.01.2024. at 05:12

  Vlasnik sam firme pausalnog oporezivanja da li imam prava na vaucer

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 11:21

   Pošzovani, ne mogu sa sigurnošću da pomognem. Molim vas pozovite u Ministarstvo turizma za dodatna pitanja.

 • Milena
  05.01.2024. at 09:07

  Dobro jutro,
  Trenutno sam na odsustvu radi nege deteta.
  Da li imam pravo na vaucer?
  Ako imam sta mi je potrebno od dokumenata?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 11:20

   Poštovana, primate li neki dodatak ili neku platu? Porodilje kada konkurišu upisuju da su u radnom odnosu i upisuju matični broj privrednog subjekta od kog dobijaju naknadu. A možete poneti i Rešenje o poprodiljskom odnosu ili o nezi deteta.

 • Ljiljana
  05.01.2024. at 09:25

  Dobar dan. Skinula sam sa sajta Poste obrazac prijave za dodelu vaucera ali u zaglavlju pise da je za 2023.godinu. Da li ce se ovo priznavati ili ima negde novi obrasci?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 11:18

   Poštovana, ovde na sajtu možete pronaći obrazac za 2024. godinu. Obrazac je isti samo što je godina promenjena u zaglavlju a i promenjena je odluka po kojoj se dodeljuju vaučeri.

 • Dobrila Relić
  05.01.2024. at 10:33

  Na koji način korisnik inostrane penzije koji živi u Srbiji može ostvariti pravo na vaučer?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 11:17

   Dobar dan. Ako imate 65 godina ili više onda je dovoljno da popunite IZJAVU za lica starija od 65 godina i to je jedini uslov. Popunite Prijavu za vaučere i konkurišete u Pošti 15.1.
   Svi potrebni oibrasci su ovde na sajtu Vauceri.net na stranici Obrasci.

 • Maja
  05.01.2024. at 11:17

  Pozdrav, muz ima 80000 na racun, plus prevoz. Da li mozemo da uzmemo vaucer? Da li bonusi isplaceni na racun ulaze u prosek?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 11:29

   Poštovana, na izviodu plate ili potvrdi koju izdaje firma će pisati iznos koji ne smepreći 80000 dinara. Ako takvu potvrdu može izdati firma onda je nebitno šta u taj ioznos do 80 000 dinara je sadržano.

 • Maja
  05.01.2024. at 11:17

  Pozdrav, muz ima 80.000 na racun, plus prevoz. Da li mozemo da uzmemo vaucer? Da li bonusi isplaceni na racun ulaze u prosek?

 • Iva
  05.01.2024. at 11:39

  Postovani, da li majka koja je na odsustvu negi deteta moze koristiti vaucer? Da li treba samo obracun 3 plate koje uplacuje drzava ili treba jos nesto od poslodavca?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 12:01

   Poštovana, najbolje je da pozovete Ministarstvo i pitete. Moći će, samo da Vas upute šta trebate podneti od dokumentacije. na početnoj strani ovog sajta u tekstu ispod slika je broj Ministarstva turizma.

 • Jovana
  05.01.2024. at 11:46

  Postovani, nezaposlena sam, vodim se na zavodu, a primalac sam socijalne pomoci u iznosu od 6000 dinara, imam li prava na vaucer i sta mi je potrebno od dokumentacije?

  • Vaučeri Srbija
   05.01.2024. at 12:02

   Poštovana, ako ste na birou onda samo uzmite potvrdu iz biroa da ste nezaposleni i sa tim dokumentom konkurišete u Pošti.

 • Jovana
  05.01.2024. at 12:12

  Postovani, primalac sam socijalne pomoci u iznosu od 6000 dinara i vodim se na nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje, imam li prava na vaucer i sta mi je potrebno od dokumentacije? Unapred hvala.

 • Marina
  05.01.2024. at 20:48

  Moj je suprug predao za penziju pre tri meseca. Još čeka odgovor. Nema 65 godina. Kako on može dobiti vaučer

  • Vaučeri Srbija
   07.01.2024. at 01:26

   Poštovana, nisam siguran! Jer uslov je da bi se dobio vaučer da se podnese ili penzioni ček ili rešenjeo penziji. Treća opcija je da ako je lice od 65 godian ili starije da je dobvoljno potpisati Izjavu da lice ima toliko i toliko godina i to je dovoljno da bi se konkurisalo.
   Ako i dalje postoje nedoumice možete pozvati Ministarstvo turizma za dodatne detalje.

 • Dragana
  06.01.2024. at 00:47

  Postovani, da li je obavezno rezervisati minimum 5 nocenja da bi se iskoristili vauceri ili nije bitan period sve dok se poklapa sa cenom od 10000?

  • Vaučeri Srbija
   07.01.2024. at 01:25

   Poštovani, na rezervaciji smeštaja mora biti minimalno 5 noćenja. A može biti i više. Sa ugostiteljem se dogovarate pod kojim uslovima će te biti gost, da li veći ili manji broj dana, da li će te doplatiti ili ne itd.

 • Anastasija
  06.01.2024. at 01:40

  Da li mogu u Beogradu u posti podneti papire da bih podnela sa svojom licnom kartom licno ja, jer sam u tom periodu u Beogradu, ali sam iz Vranja. Da li je neophodno da lice ode u posti u svom gradu?

  • Vaučeri Srbija
   07.01.2024. at 01:24

   Poštovana, možete podneti prijavu za vaučer u bilo kojoj Pošti u Srbiji, nebitno je odakle ste.

 • Anastasija
  06.01.2024. at 01:40

  Da li mogu podneti papire u Beogradskoj posti sa svojim dokumentima licno ja, ako sam iz Vranja?

  • Vaučeri Srbija
   07.01.2024. at 01:24

   Poštovana, možete podneti prijavu za vaučer u bilo kojoj Pošti u Srbiji, nebitno je odakle ste.

 • Rajka
  06.01.2024. at 10:58

  Imaju li porodilje pravo na vaučere i šta im je potrebno od dokumenata?

  • Vaučeri Srbija
   07.01.2024. at 01:20

   Poštovana, ako primate novac od države i na porodiljskom ste onda trebate upisati da ste zaposleni a da dopišete MATIČNI BROJ onog ko Vam je novac isplatio. Možete i ponmeti rešenje o porodiljskom, tu piše. Ovo je informacija iz Ministarstva od petka, a koju nam je saopštio neko ko je zvao. Moj je savet da pozovete u Ministarstvo i pitate. Broje se može pronaži na sajtu u okviru Uredbe ili na stranici gde su Obrasci na sajtu.

 • Goricq
  06.01.2024. at 11:20

  Postovani,
  Da li umesto potvrde o visini primanja moze i zadnji platni listic,kao sto pise u objavi,posto na salterima kazu da moze samo potvrda o visini i to onaj preporuceni obrazac?

  • Vaučeri Srbija
   07.01.2024. at 01:18

   Poštovana, prema Uredbi Vlade RS piše da može ili potvrda o plati iz decembra 2023. il iisplatni listić, što znači da službenik u Pošti nema pravo da Vam ne primi dokument koji je propisan!

 • Jelena
  07.01.2024. at 00:41

  Postovani,
  Vidim da ste napisali gore u komentarima da ne moze niko ni uz punomocje da uzme za nekog drugog vaucer. Ja sam naisla na netu na obrazac gde moj otac koji je penzioner moze meni da da ovlascenje da ja predam u posti dokumentaciju umesto njega. Da li je to moguce? Na obrascu se samo unose podaci korsnika i podaci koga ovlascuje. Mislim, covek je vitalan, ali prosto ne moze da stoji satima u redu za vaucer, jer ima preko 75 godina

  • Vaučeri Srbija
   07.01.2024. at 01:17

   Poštovana, napisao sam informaciju koju ja imam. najbolje je da pozovete u ponedeljak Ministarstvo turizma kako bi dobili potpunu informaciju. Bio bih zahvalan ako bi nam nakon obavljenog razgovora preneli i kako bih objavio na sajtu. Hvala i srdačan pozdrav, Mladen

   • Jelena
    07.01.2024. at 01:26

    Hvala na odgovoru svakako. U ponedeljak tesko da ce raditi, nisu oni kao mi, da radimo 24h 🙂 malo se salim. U svakom slucaju, pozvacu , ako ih dobijem- javicu ovde. Hvala jos jednom. Pozdrav

 • Sandra
  07.01.2024. at 20:43

  Do kada se moraju iskoristiti vauceri za 2024?

  • Vaučeri Srbija
   07.01.2024. at 23:26

   Poštovana, psolednji datum kada mora iskoristiti vaučer da bi bio naplaćen je 20.11.2024.

 • Vikica
  08.01.2024. at 02:24

  Koji dokaz je ptrebno dostaviti, ako vaučer hoće da koristi, nosilac poljoprivrednog gazdinstva?

  • Vaučeri Srbija
   08.01.2024. at 13:32

   Poštovana, nisam sigguran, najbolje je da pozovete Ministarstvo turizma za nedoumice.

 • Ivana Bogdanovic
  08.01.2024. at 09:15

  Šta raditi ako ne živiš na adresi koja je u ličnoj karti…mozes li navesti adresu na koju želiš da ti stigne vaučer?

  • Vaučeri Srbija
   08.01.2024. at 13:32

   Poštovana, baš tako, navodite adresu na koju će Vam stići Poštom vaučer. Ne mora biti adresa iz lične karte.

 • Goran Desnica
  08.01.2024. at 11:34

  Postovani
  Vlasnik sam preduzetnicke radnje i mesecna primanja su mi manja od 80000.Sta mi je potrebno od papira i potvrda tj sta knjigovodja mora da spremi za mene kao vlasnika radnje.Jasno mi je sta je potrebno za zaposlene ali je malo nejasno za vlasnika radnje koje su to potvrde
  Srdacan pozdrav

  • Vaučeri Srbija
   08.01.2024. at 13:28

   Popštivani, nisam siguran pa je najbolje da kontaktirate Ministarstvo turizma RS.

 • Jasna
  08.01.2024. at 13:44

  Pozdrav, da li mozete da mi kazete sta je od dokumentacije potrebno za nosioce poljoprivrenih gazdinstva?

  • Vaučeri Srbija
   08.01.2024. at 16:45

   Dobar dan. Nisam siguran pa je najbolje da pozovete Ministarstvo turizma sutra za potpunu informaciju. KONTAKT TELEFONI ZA INFORMACIJE O VAUČERIMA 011/2606-521, 011/2606-576 i 011/3111-569

 • Marija
  08.01.2024. at 22:47

  Dobar dan,nosilac sam poljoprivrednog gazdinstva,koji tacno dokument mi treba da bi podnela zahtev?

  • Vaučeri Srbija
   08.01.2024. at 23:48

   Poštovani, nisam siguran šta je potrebno, i zato je najbolje da sutra kontaktirate Ministarstvo turizma za pojašnjenje: KONTAKT TELEFONI ZA INFORMACIJE O VAUČERIMA 011/2606-521, 011/2606-576 i 011/3111-569

 • Snezana
  08.01.2024. at 22:51

  Dobro vece, moja cerka je korisnik prava za “tudju negu”, ona ima 7 godina. Da li prilikom prijave i rezervacije pisem njene podatke (jmbg) ili svoje (majka)? Hvala

  • Vaučeri Srbija
   08.01.2024. at 23:52

   Poštovana, nisam siguran šta je potrebno, i zato je najbolje da sutra kontaktirate Ministarstvo turizma za pojašnjenje: KONTAKT TELEFONI ZA INFORMACIJE O VAUČERIMA 011/2606-521, 011/2606-576 i 011/3111-569

 • Krsto
  09.01.2024. at 09:34

  Zdravo,
  Da li kao studen koji je na masteru, imam pravo da konkurišem?

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 00:26

   Poštovani, ukoliko možere uzeti potvrdu sa fakulteta da ste student onda možete i konkurisati. Jer je to dokument koji podnose studenti pri konkurisanju za vaučere.

 • Aleksa
  09.01.2024. at 09:43

  Pozdrav koliko vaučera može da se iskoristi za jedan rezervisani termin?

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 00:25

   Poštovana, u jednom terminu možete u Eturistu upisati maksimalno onoliko vaučera koliko imate ležajeva odobreno po Rešenju o kategorizaciji ugostiteljskog objekta.

 • Stanko
  09.01.2024. at 10:55

  Postovani,
  dal lica koji su pausalci mogu da koriste vaucere?

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 00:24

   Poštovani, kako nisam siguran molim Vas da kontaktirate Ministarstvo turizma. javite šta su vam odgovorili, da bih ubuduće odgovorio ljudima. Hvala.
   U slučaju nerazumevanja obaveštenja o vaučerima, dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva turizma i omladine: http://www.mto.gov.rs, kao i na brojeve telefona: 011/2606521, 011/2606576 i 011/3111569.

 • Katarina
  09.01.2024. at 13:56

  Poštovani, da li potvrda o primanjima od firme mora biti original ili može biti poslata putem mejla? Trenutno sam na trudničkom bolovanju i nisam u mogućnosti da odem do firme po istu.

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 00:18

   Poštovani, moj je savet da pozovete Ministarstvo turizma za razjašnjenje. U slučaju nerazumevanja obaveštenja o vaučerima, dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva turizma i omladine: http://www.mto.gov.rs, kao i na brojeve telefona: 011/2606521, 011/2606576 i 011/3111569.

 • Aleksandra
  09.01.2024. at 13:57

  Postovani,
  Imam jednu nedoumicu u vezi Vaucera za 2024.god. Kod popunjavanja Obrasca u delu za isplacenu neto zaradu, mi smo u decembru mesecu isplatili platu i za novembar i za decambar mesec, tako da u januaru nece biti isplate. Da li da tako napisem i u Obrascu ili je dovoljno samo za jedan mesec staviti?

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 00:18

   Poštovana, potrebno je da knjigovođa ili drugo odgovorno lice napiše platu koja je isplaćena u decembru. Knjigovođa ili drugo odgovorno lice svojim potpisom i pečatom garantuje da je napisani iznos tačan.

 • Svetlana
  09.01.2024. at 14:34

  Da li samo meni ne prikazuje Obrazac za prijavu bez opcije za zaposlene i donjeg dela dokumenta?hvala

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 00:16

   Poštovana, proverio sam ponovo, svi obrasci su ispravni. verovattno se nije ceo učitao na Vašem telefonu ili računaru. Pokušajte ponovo da preuzmete, pridodao sam mogućnost preuzimanja obrazaca u PDF obliku koji je popgodniji za prikaz na telefonima.

 • Jovan
  09.01.2024. at 14:49

  Poštovani,
  s obzirom da podela vaučera kreće 15. januara, da li je najraniji period za korišćenje 15. februar?

 • Slavica
  09.01.2024. at 23:42

  Poštovani, da li penzionerska kartica može poslužiti kao dokaz o penzionisanju

 • Slobodanka
  10.01.2024. at 07:09

  Poštovani,da li mogu predati za sestru dokumentaciju jer se ovih dana razbolela,ima upalu pluća i ne može da stoji na šalteru pošte,uz ovlašćenje koje sam preuzela sa sajta

 • Verica
  10.01.2024. at 09:01

  Postovani pitam za majku oslobodjeno je lice sa birova za zaposljavanje da ne overava zbog bolesti a prima socijalnu pomoc da li moze da konkurise i sta je potrebno hvala

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 23:43

   Poštovana, da bi lice konkurisalo za vaučer mora biti na birou ili ispunjavati druge uslove (preko 65 godina, zaposleno sa primanjima manjim od 80000 dinara, studewnt, penzioner itd…). Ako ne mora da overava knjižicu a u evidenciji je biroa onda može uzeti potvrdu sa biroa.

 • Јелена Миленовић
  10.01.2024. at 10:55

  Поштовани до када може најкасније да се искористи ваучер?

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 23:42

   Poštovani, poslednji dan kada se može koristiti vaučer je 20.11.

 • Natasa
  10.01.2024. at 11:40

  Postovani, ja sam ne zaposleno lice i prijavljena sam na birou, sta mi je potrebno da bih uzela vaucer?

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 23:40

   Poštovana, potrebno je uzeti potvrdu sa biroa da ste nezaposleno lice i istu priložiti pri konkursu.

 • Andjela
  10.01.2024. at 15:14

  Zdravo da li imam prava na vaučer,od države primam dečiji, roditeljski, nezaposlena sam i nisam na biro.

  • Vaučeri Srbija
   10.01.2024. at 23:39

   Poštovana, morate biti prijavljeni na birou da bi ste mogli da konkurišete za vaučer.

 • Andrijana
  10.01.2024. at 18:38

  Poštovanje, s obzirom da sam na porodiljsko bolovanju, i da mi je plata ispod proseka, gde mogu uzeti prosek plate? Na platnom listiću koji dobijam piše „porodiljsko bolovanje 00.00“

 • Nenad
  11.01.2024. at 08:23

  Лице из члана 4. став 1. тачка 6) ове уредбе ставља на увид оригинал потврде о запослењу и оствареној заради исплаћеној у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава, коју издаје послодавац или исплатни листић за зараду исплаћену у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава.
  Ako mozete da mi razjasnite ovaj član,nije mi najjasniji deo isplatni listic na koji mesec se odnosi .Da li na novembarsku platu koja se isplaćuje u decembru i taj isplatni listić ili decembarsku platu koja se isplaćuje u januaru koju jos nisam dobio i nemam isplatni listić.A da overim potvrdu sa sajta komplikovano je kod mene u firmi i čeka se 20 dana,pa zato pitam.Hvala

 • Dradinja
  11.01.2024. at 09:30

  Da li mogu vauceri ds se iskorisre do kraja 2024 godine

  • Vaučeri Srbija
   13.01.2024. at 00:06

   Poštovana/i, do 20.11. se mogu iskoristiti vaučeri u 2024.

 • Dusko Vlajkovic
  11.01.2024. at 12:29

  Da li na potvrdi o rezervaciji može da stoji period korišćenja vaučera od 9 noćenja ili taj period mora biti samo 5 noćenja?

  • Vaučeri Srbija
   13.01.2024. at 00:06

   Poštovana/i, minimalno je 5 noćenja a ne postoji ograničenje na veći broj dana.

 • svetozar rakic
  11.01.2024. at 12:50

  Na birou sam. U jednom odgovoru kazete da nije potrebna potvrda jer ce ministarstvo izvrsiti proveru na zavodu au par odgovora da je potrebna sta je tacno treba ili ne ?

  • Vaučeri Srbija
   13.01.2024. at 01:30

   Poštovani ,pozovite u Ministarstvo turizma za potpuni odgovor.

 • Gorica
  11.01.2024. at 13:57

  Dobar dan, interesuje me da li se racuna neto ili bruto plata

  • Vaučeri Srbija
   13.01.2024. at 00:01

   Poštovana/i, računa se plata koliko Vam je isplaćena u decembru na ruke ili tekući račun.

 • Sladjana
  11.01.2024. at 17:17

  Izvinite,
  U Naciinalnij službi za zapošljavanje kažu da je tri dana kako sistem ne radi, te zato ne mogu da izdaju potvrdu da je lice prijavljeno kao nezaposleno lice.
  Da li može da se umesto potvrde priloži rešenje o novčanoj naknadi Nacionalne službe?

  • Vaučeri Srbija
   13.01.2024. at 00:03

   Poštovana/i, neće trebati potvrda, kazali su pojedinima iz biroa!

 • Zorica
  11.01.2024. at 19:23

  Postovani.
  Sta treba da dostave od dokumentacije osobe koje konkurišu preko gazdinstva? Hvala.

  • Vaučeri Srbija
   13.01.2024. at 00:00

   Poštovana/i, samo popunite prihjavu a Ministarstvo po matičnom broju zahteva drugu dokumentaciju za nosioca gazdinstva.

 • Marko
  11.01.2024. at 20:28

  Zdravo, koji mi dokument treba ako imam otvorenu preduzetnicku radnju na sebe, da bih se prijavio za vaucer?

  • Vaučeri Srbija
   13.01.2024. at 00:02

   Poštovana/i, na sajtu posetite stranicu NAJČEŠĆA PITANJA, postoji odgovor.

 • Minja
  12.01.2024. at 11:46

  Dobar dan. Šta se dešava ako ne uspem da iskoristim vaučer?

  • Vaučeri Srbija
   13.01.2024. at 00:04

   Poštovana/i, dogovorite se sa ugostiteljem kod koga ste rezervisali smeštaj. Jer Vio ste na gubitku zato što ne koristite vaučer koji Vam je neko dodelio a i ugostitelj je odmah na gubitku jer je Vama rezervisao termin koji je mogao izdati nekom drugom ko bi došao u smeštaj. Tako da je najbolje da se dogovorite sa ugostiteljem da ksanije iskoristite vaučer, moguće je do 20.11.

 • Tijana
  12.01.2024. at 16:35

  Postovani,
  Da li mora na prijau za vaucer da se napise adresa iz licne karte, ili moze adresa na kojoj trenutno zivim, kao postanar?
  Srdacan pozdrav

  • Vaučeri Srbija
   12.01.2024. at 23:58

   Poštovana/i, adresa u prijavi je bitna da na nju stigne vaučer, nem+ mora biti iz lične karte.

 • Brankica
  12.01.2024. at 16:36

  Zdravo, osoba ima 58 godina i od pre mesec dana je na birou. Treba li da uzme potvrdu sa biroa, da bi aplicirala za vaučer ili Ministarstvo za turizam proverava?

 • Brankica
  12.01.2024. at 17:15

  Zdravo, osoba ima 58 godina i od pre mesec dana je na birou. Treba li da uzme potvrdu sa biroa, da bi aplicirala za vaučer, ili Ministarstvo proverava?

 • Neša
  12.01.2024. at 19:07

  Istovremeno sam korisnik penzije i radno angazovano lice čija ukupna mesečna primanja za oba osnova ne prelaze 80.000,00 dinara.
  Koji osnov za ostvarenje prava na vaučere navesti u prijavi, s obzirom da se samo po jednom osnovu stiče pravo na vaucer.

  • Vaučeri Srbija
   12.01.2024. at 23:55

   Poštovani, morate pozvati Ministarstvo turizma za odgovor.

 • Vladimir Malović
  13.01.2024. at 15:10

  Postovani, da li postoji tacna procedura za porodilje. Kako da znamo maticni broj uplatioca kada drzava uplacuje zaradu? I na resenju o porodiljskom pise plata u bruto iznosu, koji iznos treba uneti?
  Unapred hvala na odgovoru

 • Danijela Zivkovic
  13.01.2024. at 18:10

  Poštovani,
  molim Vas za uputstvo šta je potrebno od dokumentacije za lice koje je na porodiljskom bolovanju?
  Hvala unapred.
  Danijela

 • Zorana
  14.01.2024. at 12:13

  Poštovani,shvatam sve uslove konkursa za vaučere,ali ne znam kako da popunim potvrdu o zaposlenju i zaradi. Ja sam zaposlena i imam primanja manja od 80000,ali sam 1.12.2023. promenila firmu u kojoj radim. Znači platu koju sam dobila udecembru je isplatila firma za koju više ne radim. A platu koju ću dobiti u januaru ,biće isplaćena tek 20.01.2024. Pitanje je, podatke koje firme popunjavam na potvrdi o zaposlenju? One od koje sam dobila platu u decembru iako ne radim više za njih ili od novog poslodavca?

 • OO
  14.01.2024. at 14:40

  Da li mi iz Uzica možemo da konkurisemo za Taru ili Zlatibor

 • Neda
  14.01.2024. at 19:05

  Zanima me da li osobe koje imaju boraviste u Srbiji tj.izbeglicku legitimaciju,zive u Srbiji i primaju penziju imaju pravo na vaucere?
  Pozdrav

 • Zorana
  14.01.2024. at 22:22

  Promenila sam poslodavca 1.12.2023. Podatke koje firme stavljam na prijavu za vaučer? Novog poslodavca,i ako nemam ni jedno još primanje od njih, ili starog poslodavca sa neto platom koju sam primila u decembru?

 • Nenad
  17.01.2024. at 20:24

  Da li mogu drugo lice da ovlastim da preda dokumentaciju za vaucere u moje ime i kakvo ovlascenje treba?

 • Aleksandar
  22.01.2024. at 17:15

  Postovani,moze li se proveriti nekako da li je neko zloupotrebio podatke,tj. da li je neko uzeo umesto nekog drugog vaucer,kako bi se znalo moze li se sledeci put konkurisati?

  • Vaučeri Srbija
   24.01.2024. at 23:23

   Poštovani, prema Uredbi Vlade RS u Pošti je moguće bilo konkurisati samo za svoj vaučer.

 • Slavko
  23.01.2024. at 06:06

  Da li se zahtev za vaučere može podneti svakog dana u pošti ili samo u određene datume ili dsane.

  • Vaučeri Srbija
   24.01.2024. at 23:21

   Poštovani, trenutno je raspodeljeno svih 100 000 vaučera iz prve ture raspodele u ovoj godini. kada bude bila druga tura raspodele onda će verovatno biti određena kvota koja je odobrena. Pa ako se ne bude razdelila prvog dana onda će moći i narednih dana da se konkuriše za vaučere.

 • Biljana
  25.01.2024. at 01:03

  Poštovani,
  Predali smo prijavu za vaučere 15-og Januara
  Kada možemo da očekujemo vaučere?
  Hvala

  • Marko
   02.02.2024. at 13:14

   I mene to zanima

 • Tanja
  08.02.2024. at 21:39

  Da li je potreban neki dokument vlasniku registrovanog gazdinstva

  • Vaučeri Srbija
   11.02.2024. at 21:30

   Poštovani, vlasnik gazdinstva podnosi samo obpopunjeni obrazac Prijava za vaučre gde će upisati taj osnov a Ministarstvo pribavlja potvrdu da je zaista tako.

 • Vera Nikšić
  11.02.2024. at 09:38

  Podnela sam zahtev za vaučer 15.01.2024.god. istog dana kada i suprug. On je dobio vaučer a ja ga nisam dobila.
  Podnela sam zahtev za penziju u PIO Čačak dana 06.12.2023.god.(kada sam napunila 65.god. i kada mi je prestao radni odnos) i u zahtevu za vaučer sam upisala broj koji sam dobila iz PIO fonda(D115411). U petak 09.01.2024. god. sam dobila rešenje zo visini penzije, tako da sam od 07.12.2023. penzioner
  Da li treba ponovo da podnesem zahtev za vaučer i zašto ga nisam dobila po podnetom zahtevu 15.01.2024.godine?

 • MILIVOJ
  10.03.2024. at 10:37

  Da li je istina da je uslov za vaučer da moraš povesti još jednu osobu koja plaća pun iznos smeštaja hrane i ostalih usluga

  • Vaučeri Srbija
   25.03.2024. at 14:20

   Po[tovani, ne, nije istina. Možete sa svojim vaučerom dogovoriti smeštaj. S tim što različiti smeštaji različito i koštaju pa bi možda trebali doplatiti za smeštaj.

 • Ivana B
  27.04.2024. at 21:00

  Poštovani, slučajno sam vaučer potpisala na mestu gde treba da ga potpiše ugostitelj. Ugostitelj mi je rekao da im za taj vaučer neće refundirati novac i da je neupotrebljiv, te traže da im platim smeštaj u kešu. Mogu li nekako ispraviti to ili zameniti vaučer? Hvala na odgovoru.

  • Vaučeri Srbija
   28.04.2024. at 10:20

   Poštovana, na žalost, nema ispravke! Možete pozvati u Ministarstvo Turizma, ali će i oni isto odgovoriti.

Add a comment