Site logo

Pomoćnica ministra turizma i omladine: Crno tržište vaučera potpuna besmislica, još ih nismo štampali, tek se proveravaju prijave

Svih 100.000 prijava za vaučere za odmor u Srbiji popunjeno je za samo dva sata. U ponedeljak su nas zatekli ogromni redovi pred poštama, pa su mnogi ostali kratkih rukava. Vaučeri još nisu zvanično podeljeni, ali u medijima čitamo kako su se već pojavili u prodaji i to u oglasima. Postoje li vaučeri na crnom tržištu i možemo li da očekujemo novu turu prijavljivanja u jutarnjem programu „Probudi se“ otkrila je pomoćnica ministra turizma i omladeine Dunja Đenić.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Vaučeri ne postoje na crnom tržištu, to je potpuna besmislica, tvrdi ministarka turizma, pre svega , kako kaže, što niko od ljudi koji su popunili zahtev nije dobio vaučer. Svi potencijalni korisnici koji su podneli svoje prijave na šalterima pošte dobili su samo potvrdu da je njihova prijava zavedena i predata, a ne da je dobijen vaučer, navodi ona i objašnjava kakva je procedura nakon prijave.

„Sledi provera kako bi se utvrdilo da li podnosilac prijave ispunjava uslove za kategoriju za koju su se prijavili. Nakon što nadležne institucije završe provere, tek onda sledi štampanje vaučera. Besmisleno je da neko nudi prodaju vaučera a da ne zna da li će ga uopšte dobiti“, kaže Đenić.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Upozorila je da lica koja iznose takve ponude u oglasima snose krivičnu odgovornost za prevarne radnje korišćenja subvencija države u druge svrhe.

„Govorimo o ozbiljnom prestupu kada se radi o nuđenju subvencija i vaučera koji su namenjeni za subvencionisanje ugostiteljstva ili neke druge namene za sticanje lične dobiti. Takođe, u ozbiljnu opasnost se dovodi ugostitetlj koji pristane da primi vaučer sa naznačenim imenima i podacima drugog lica. Podsećam da su vaučeri personalizovani, sa imenom i prezimenom, matičnim brojem osobe koja je ostvarila to pravo“, napominje Đenić.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment