Site logo

Vaučeri za pomoć roditeljima u Beogradu

Prijave počinju od 22. aprila u školama i traju do kraja leta. – I ove godine besplatan ulaz na gradske bazene za sve stanovnike prestonice

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Roditeljima školaraca 20.000 dinara po detetu za udžbenike

Roditelji svih osnovaca i srednjoškolaca u Beogradu i ove jeseni dobiće pomoć grada za nabavku udžbenika u iznosu od 20.000 dinara po detetu. Prošle godine roditelje su prvi put čekali besplatni udžbenici, ali je sada odlučeno, kako je istakao Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada, da to bude novac.

– Smatrali smo da bi bilo šteta da, pošto smo prošle godine nabavili veliki broj udžbenika u okviru obrazovnog sistema, novac ponovo dajemo na nove knjige. Zaključili smo da je praktičnije da roditeljima damo novac. Veliki broj će opet kupiti nove knjige za decu, ali sada postoji mogućnost i da se neke knjige naslede, zamene, kupe polovne… Sredstva ćemo obezbediti za svakog osnovaca i srednjoškolaca u septembru i to smo nazvali „đačka pomoć roditeljima”. Jer, septembar je za svaku prosečnu srpsku porodicu po pitanju budžeta najteži mesec – rekao je Šapić.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

On je napomenuo da su najskuplji kompleti udžbenika za sedme i osme razrede i za drugu i treću godinu srednje škole i da koštaju između 16.000 i 17.000 dinara. Najjeftiniji za prvake osnovnih škola i iznosi 11.500 dinara.

Vaučeri za pomoć roditeljima

– Kolika je tu razlika u novcu i koliko će roditelji moći da je iskoriste. Neko ko ima troje dece dobiće u septembru 60.000 dinara, pa će moći sam da raspoređuje novac. Prijava počinje sledećeg ponedeljka – 22. aprila u svim osnovnim i srednjim školama. Tamo će roditelji dobiti sve informacije. Trajaće do kraja leta, ali očekujemo da će se svi do kraja ove školske godine prijaviti. Princip će biti sličan onom kao kada je pomoć davala država. Roditelji će dati svoje podatke i brojeve računa, a Sekretarijat za obrazovanje bi trebalo da uradi formulare koji će biti prosleđeni školama. Od prvog septembra kreće isplata – objasnio je Šapić i napomenuo da se ova odluka odnosi i na roditelje čija deca pohađaju privatne škole. U ove obrazovne ustanove ide oko 12.000 dece, a ukupno osnovne i srednje škole pohađa oko 200.000 učenika.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru
Slično:  Novogodišnji vaučeri od 6000 dinara - požurite da ih iskoristite

– Ova odluka deo je socijalnih mera koje sam najavio pre dve godine. Pričam o cifri od oko 30.000.000 evra na sve ono što smo do sada obezbedili. Verujem da bez obzira na to ko bude vodio grad ubuduće neće odustati od ove „đačke pomoći” – istakao je Šapić.

Besplatan ulaz za bazene u Beogradu

I ove godine, kako je najavio, biće besplatan ulaz na sve gradske bazene za sve stanovnike prestonice.

– Prijava će se obavljati u opštinama, kao i lane, i kreće 22. aprila. Prošle godine je više od 120.000 sugrađana izvadilo kartice za bazen, a njena vrednost je oko 39.000 dinara. I ovo je jedna od odluka iz okvira socijalnih mera. Zato i tvrdim da je ova gradska uprava donela najveće i najvažnije socijalne odluke u poslednjih desetak godina – naglasio je Šapić.

 

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment