Site logo

Podnošenje prijava – Konkurs za vaučere 2024. će biti u ponedeljak 15.01.2024.

Konkurs za vaučere 2024. – Podnošenje prijava – Subvencionisani smeštaj

Ministarstvo turizma i omladine podstiče razvoj domaćeg turizma kroz dodelu vaučera za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima, u trajanju od najmanje pet noćenja.

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Početak evidentiranja korisnika je 15.01.2024. godine, a poslednji dan za podnošenje prijava je 15. oktobar 2024. godine.

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se samo na šalterima Pošte na teritoriji cele Republike Srbije.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Obrazac za prijavu može se preuzeti sa sajta www.mto.gov.rs ili www.posta.rs, kao i sa sajta gde ovo šitate. U meniju odaberite Obrasci

Prijavljenim licima koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo preko Pošte, dostavlja vaučere lično na adresu u vidu vrednosnog pisma.

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

Konkurs za vaučere 2024. – Ko ima pravo na vaučer?

Prijava se podnosi lično i mora biti potpisana od strane podnosioca Prijave, osim za lica iz tačke 6, 7, 9 i 10 Prijave (pravo na pomoć-penziono, pravo na pomoć-socijalno, pali borci i ratni i vojni invalidi).

Dokumenta potrebna uz prijavu za vaučer

Uz Prijavu obavezno je priložiti:

 1. ličnu kartu/pasoš;
 2. potvrdu o rezervaciji;
 3. odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, i to:
 • korisnici prava na penziju, stavljaju na uvid original penzionog čeka, penzionersku karticu ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, a korisnici prava na penziju iz inostranstva stavljaju na uvid originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju;
 • Lica starija od 65 godina, koja ne ostvaruju pravo na penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji se objavljuje na sajtu Ministarstva i Pošte Srbije;
 • radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac ili original platni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava;
 • studenti prilažu original potvrde visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću godinu.
Slično:  Pomoćnica ministra turizma i omladine: Crno tržište vaučera potpuna besmislica, još ih nismo štampali, tek se proveravaju prijave

Za sve ostale kategorije, korisnik nije u obavezi da dostavi dokaz o ostvarivanju prava za dodelu vaučera za subvencionisani smeštaj.

Ukoliko za maloletno ili poslovno nesposobno lice, koje ispunjava navedene uslove, Prijavu podnosi zakonski zastupnik (roditelj, odnosno staratelj), uz prijavu se prilaže odgovarajući dokaz o statusu zakonskog zastupnika.

Za sva navedena lica obavlja se provera ispunjenosti uslova preko ovlašćenih institucija.

Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima, ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ni u mestu studiranja.

Važne napomene:

Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi.

Vrednost vaučera iznosi 10.000 dinara.

Ukoliko ukupna cena pružene usluge smeštaja prelazi iznos vaučera, korisnik će razliku doplatiti sopstvenim sredstvima.

Vaučer, pored osnovnih elemenata, sadrži odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG, naziv smeštaja).

Izvor: Posta.rs, Blic.rs

Comments

 • Sanela Jovanovic i Dalibor Avramovic
  14.01.2024. at 21:53

  Vaučeri za banju

 • Sladjana Jovanovic
  15.01.2024. at 12:03

  Svi su vec podeljeni,moja opstina je Arandjelovac u 11 sati sam bila ispred vec su ljudi poceli da se vracaju,samo mi nije jasno kako u tako kratkom roku podelise🤔

  • Vaučeri Srbija
   15.01.2024. at 15:00

   Poštovana, do 10 sati je bilo još uvek a već kasnije je nestalo vaučera. 1500 šaltera a puno njih je sa po 3-4-5 šaltera što je u proseku recimo 2 takoda je trebalo oko 40-50 vaučera po šalteru uneti štoi se brzo završilo.

 • Verka Veca
  15.01.2024. at 23:15

  Ja nisam mogla doći do šaltera pošte jer su samo dva radila i kasnije ko je došao na red dobio šipak..ako već dele vaučere zašto ne obrazuju komisije pa da se napravi prioritet..stari i bolesni penzioneri sigurno treba da budu privilegovani i da se na kućnu adresu pošalju.

Add a comment