Site logo

Cuirkularni vaučeri – 10000 dolara za projekte

Danas se otvara novi javni poziv: I do 10.000 dolara za cirkularne vaučere za ove projekte u Srbiji

U prethodne dve godine u ovom sektoru dodeljeno 25 cirkularnih vaučera za 25 inovacija vrednih 250.000 dolara

Cirkularna ekonomija, ekonomija kruzenja Foto: Shutterstock

Smeštaj na Kopaoniku, naselje Brzeće, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Novim javnim pozivom za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije predviđeno je po 10.000 dolara po cirkularnom vaučeru za projekte u Srbiji, izjavio je danas zamenik stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Fabricio Andreuci.

Poziv će biti raspisan danas, otvara se uz podršku Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), a odnosi se na saradnju nauke i privrede u razvoju i primeni inovativnih rešenja za efikasniju upotrebu prirodnih resursa i ponovno korišćenje i i reciklažu materijala i proizvoda.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 2 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja
Predrezervacije su u toku, javite se ako ste zainteresovani: 064/83-55-757

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 2 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Andreuci je na predstavljanju novog poziva rekao da je u prethodne dve godine u ovom sektoru dodeljeno 25 cirkularnih vaučera za 25 inovacija vrednih 250.000 dolara.

Istakao je da se danas na Dan planete zemlje osim raspisivanja poziva slavi i to što su inovatori iz Srbije ostvarili velika dostignuća u oblasti cirkularne ekonomije koja su predstavljena prošle nedelle u Briselu

Smeštaj na Zlatiboru - Onore7 Zlatibor

Smeštaj na Zlatiboru

– Na Svetskom forumu za cirkularnu ekonomiju pod nazivom „Perspektive građevinskog sektora – od globalnih praksi do Okeanije“ u Briselu, delegacija Srbije je predstavila više od 60 inovacija u oblasti cirkularne ekonomije, koje su primenjene zahvaljujući podršci Evropske unije, Vlade Švajcarske i GEF-a, u okviru dve inicijative koje u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine sprovodi UNDP –  istakao je on.

Dodao je da je reč o inicijativama „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ i „Smanjenje ugljeničnog otiska lokalnih zajednica primenom principa cirkularne ekonomije u Srbiji -cirkularne zajednice“.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment